隨想一番

這幾週天氣相當悶熱, 人又周身唔舒服, 新聞電視統統是吵吵鬧鬧, 一人一票選港組都可以因伺服器癱瘓而爛尾.
見到blog主留言話我多產, 有點兒飄飄然. 其實, 我試過2003年日日寫blog (blogger, 頭條, yahoo), 都有好多人回應, 當年fb 都未出現, 唔係我都會俾人”Like” 爆!

回想起好多好多年之前, 我寫的是BBS 每月出的Journal, 有人唔知”BBS” 是什麼? 自己 Google 一下啦! 以前BBS Download/Upload 是要計ratio, 會員制, 想升級, 俾月費. 我地IT人工平,唯有寫字俾BBS主持, 做個星級會員, 其實當時那裡有這麼多資訊, 我都是把外國雜誌(byte, PC Mag, Novell Journal, etc.)翻譯, 再加一些感想. 蒙混過關.
外國雜誌太貴了, 我是在圖書館打書釘, 有時是在書店中看完.
看見blog主的留言燃點起我老蕃心中的一團火, 今天決定重新拾keyboard, 暢所欲言, 舒發一下情感, ,我老蕃感覺到,在這個moment, 要爆了!

P.S. BBS = 電子佈告欄系統

Spread the love
Posted in Uncategorized and tagged .
  • 燃點起我老蕃心中的一團火…..,, 我老蕃感覺到,在這個moment, 要爆了!

    真係唔超like你都唔得!!!